20 березня 2019 р. в Хмельницькому національному університеті відбулась зустріч викладачів кафедри трибології, автомобілів і ма теріалознавства і здобувачів освітнбої програми “Автомобільний транспорт з представником роботодавців Стецюком Дмитром Ігоровичем, начальником СТО «Опус-Авто плюс» , м. Хмельницький. В процесі зустрічі Стецюк Д.І. продемонстрував нові системи діагностики автомобілів, були обговорені актуальні питання співпраці з метою удоконалення контенту освітніх спецдисциплін з автомобільного транспорту з урахуванням вимог сучасних підприємств автосервісу.

15.09.2019

За Розпорядженням  по факультету інженерної механки № 1 від 12.09.2019р.  у осінньому семестрі студенти спеціальності 274 Автомобільний транспорт гр. АТ-16-1  згідно  встановленого розкладу проводять лабораторні роботи на Хмельницькому ТОВ Престиж-Авто під керівництвом начальника відділу сервісного обслуговування автомобілів Сабадаша М.В. та доцента каф. ТАМ Бабака О.П. з дисциплін автомобільного профілю.

25.01.2020 р.

Співпраця з роботодавцями

11 березня 2020 року

Для студентів спеціальностей 274 “Автомобільний транспорт” 11 березня 2020 року був організований навчально-інформаційний лекція-семынар  на тему  «Амортизатори компанії KYB  на автомобільному транспорті». Захід організований за сприяння кафедри трибології, автомобілів та матеріалознавства, а ведучим  лекції був технічний спеціаліст представництва  компанії KYB в м. Київ  Сергій Нем’ятий. Студенти отримали цікаву сучасну інформацію  про функції амортизаторів в підвісці автомобіля; принцип роботи гідравлічних амортизаторів; правила роботи з каталогами компанії.

20.03.2020р.

Доцент кафедри ТАМ Посонський С.Ф. з 01.02.2020р. по 20.03.2020р. проходив закордонне стажування за програмою: «Міжнародні проєкти: написання, аплікування, управління та звітність» в  Центральноєвропейській  Академії Навчань та Сертифікації (CEASC) (Польща), Університеті Суспільних Наук (UNS) м. Лодзь (Польща)  та Католицькому Університеті в Ружомберку (Словаччина).

1.07.2021Р.

На початку липня 2021 року Хмельницький національний університет, за програмою академічної мобільності Еразмус +, відвідав керівник технічної групи факультету механічної інженерії Технологічно-Природничого університету (UTP) міста Бидгощ (Польща) доктор Томаш Калачинський.

Розвиток міжнародної співпраці та європейської інтеграції Хмельницького національного університету в рамках програми Еразмус +. Хмельницький нацiональний унiверситет

На зустрічі з професором Олександром Дихою науковці обговорили можливості створення робочої групи з представників кафедри трибології, автомобілів та матеріалознавства ХНУ та кафедри експлуатації машин та транспорту UTP для проведення спільних наукових досліджень в галузі автомобільного транспорту.
Попрацювали над редакційною політикою міжнародного наукового видання Хмельницького національного університету «Проблеми трибології», до складу редакційної колегії якого входить Томаш Калачинський.
11 січня 2022 року
11 січня 2022 року в актовій залі Хмельницького національного університету відбулись урочистості з нагоди вручення дипломів магістрам.
На святі були присутні: ректор ХНУ Сергій Матюх, проректори, декани факультетів та їхні заступники, викладачі, співробітники, батьки та друзі випускників.
На кафедрі трибології, автомобілів і матеріалознавства випустилось 17 магістрів за ОП “Відновлення та технічний сервіс автомобілів”

14-15 лютого 2022 року завідувач кафедри трибології, автомобілів та матеріалознаства проф. Диха О.В. успішно пройшов тренінг Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти для керівників експертних груп НАЗЯВО та отримав відповідний сертифікат.

10-16 грудня 2022 року на кафедрі ТАМ відбувся захист магістерських робіт здобувачів ОПП “Відновлення та технічний сервіс автомобілів” (132 Матеріалознавство) гр. МТВАм-21. Захист відбувався з використанням дистанційних технологій.

Всі 14 дипломників успішно захистились і завершили процес навчання з присвоєнням освітнього рівня “магістр”. Голова ДЕК , Ковтун О.С., головний інженер Хмельницького КП “ЕЛЕКТРОТРАНС” позитивно оцінив рівень підготовки фахівців на кафедрі ТАМ.

27 січня 2023 р. завідувач кафедри ТАМ проф. Диха О.В. прийняв участь у круглому столі, який відбувся на базі кафедри Автомобілів та транспортного менеджменту Вінницкого національного технічного університету (ВНТУ). В зустрічі прийняли участь: ректор ВНТУ проф. Біліченко В.В., перший проректор Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя (ТНТУ) проф. Ляшук О.Л., завідувач кафедри автомобілів ТНТУ Цьонь О.П., професор кафедри експлуатації та ремонту машин Центральноукраїнського національного технічного університету Аулін В.В., завідувач кафедри Автомобілів та транспортного менеджмент ВНТУ Цимбал С.В. Були обговоренні питання розвитку і вдосконалення ОПП автомобільного профілю ЗВО, напрацьовані напрямки подальшої співпраці у навчальній та науковій діяльності, укладені відповідні договори.

   

3 лютого 2023 року на Вченій раді Хмельницького національного університету ректором ХНУ Матюхом С.А. була оголошена і вручена подяка Міністерства освіти і науки України завідувачу кафедри трибології, автомобілів та матеріалознаства Диха О.В. за особистий внесок у розвиток сфери освіти  і науки України.